2015/09/17

Nurkkien siivous- samalla päivän hyvä työ!

Hahaa!  Kun sain kuulla että ihmiset saa viedä hätämajoituksen tiloihin pakolaisille esim lasten leluja ja vaatteita, innostuin vallan! Ihanaa että voi itsekin konkreettisesti jotenkin auttaa vielä enemmän! Itse olen auttanut lähinnä rahalahjoitusten avulla. Olen Planille kuukausikummina pienelle Aisha tytölle, mutta sen lisäksi lahjoitin syyrian apurahastoon kahden eri järjestön kautta.
Mutta kun soittelin heille sinne, niin sain kuulla että he eivät tällä hetkellä ota lahjoituksia vastaan. He ovat vastaanottaneet niin paljon jo avustuksia ihmisiltä!! :) Ihanaa huomata että tässä kaupungissa on sydämmellisiä ihmisä peittoamaan niiden parin natsin äänen kaupunkilaisista, ja ovat jo vieneet omistaan!! :) <3

En itse pääse auttamaan ulkomaille paikanpäälle ihmisiä, mutta pystyn auttamaan heitä täältä käsin. 
Monet avustustyöntekijät ovat lähteneet auttamaan siviilejä pommituksen keskelle ja saaneet surmansa. Rauha heidän sielulleen ja osanotot heidän läheisilleen. Se on ihan kamlaaa! :(

Mutta vielä kamalampaa on ajatella lapsia ja heidän vanhempiaan, ketä maksavat kohtuuttoman hinnan sodasta, josta eivät ole vastuussa millään tavalla!

Asia koskettaa ihmisiä jokapuolella maailmaa. Ja on jotenkin hullua että järjestöt sekä siviilit ovat niitä ketä näitä pakolaisia eniten on auttamassa. Ja miksei sotaa saada lopetettua?!
Jonkun kuuluu puuttua tilanteeseen, ja se "joku" ei ole kriisijärjestö tai avustajat syyriassa....

Lainaan Ahtisaaren sanoja eräästä haastattelusta sillä ne olivat viisaita ja suoria sanoja. Haastattelu löytyy täältä.

"Ensinnäkin, meidän ei tulisi antaa aseita oppositiolle. Toisekseen, opposition ja al-Assadin välille on saatava keskusteluyhteys välittömästi. Kolmanneksi, meidän täytyy keksiä hienostunut tapa al-Assadin syrjäyttämiseen.Entä uudet uhkat kuten Isis ja Boko Haram, jotka sotivat maailmaa vastaan valtiorajoja laajemmilla tantereilla?– Toivon, että ne ovat tilapäisiä. Myönteinen seuraus heidän aikaansaamastaan kauheudesta on ehkä se, että se yhdistää meidät kaikki, olemme islamisteja tai ei.

– Kun kaikki tuomitsevat ne, saadaan yhtenäinen rintama ja on mahdollista tuhota sellaiset järjestöt. Näen mahdollisuuden."

Kuulostaa kovin yksinkertaiselta ja helpolta vai mitä? No en ala tässä tämän enempää paasaamaan politiikasta ja syyrian sodasta, koska en koe olevani tarpeeksi sanavalmis alkaa väittelemään asiasta (koska näin tämän aiheen kanssa aina käy)

Olen vain onnellinen ja positiivisesti yllättynyt tämän kaupungin ihmisistä <3


P.s. Suomen lakkoiluun ja leikkauksiin yms liittyen; ehdotus siitä miten tavalliset suomalaiset  voivat omalta osaltaan auttaa tilannetta (näin maalaisjärjellä)
Miksemme lopeta isojen yritysten ja ketjujen tukeminen, jotka eivät lisää työpaikkoja eivätkö välttämättä kaikki maksa edes veroja suomeen??


Ottakaa selvää, suosikaa suomalaista ja lähiruokaa! Hakekaa leivät lähikonditoriasta, liha lihakauppiaalta eikä citymarketin tiskistä. Palvelut suomalaisilta eikä veronkiertäjiltä! Tukekaa pienyrittäjiä. He ovat niitä ketkä tekevät työpaikkoja kun kysyntä kasvaa. 

Vaihtoehtoinen lista, joka kuulosti hyvältä mielestäni löytyy täältä.


Peace and love
Heini



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti