2015/09/22

Herkuttelu lauantai

Ostin ekaa kertaa kurpitsan. Tarkotus oli kaivertaa lihat sisältä nätistipois ja jättää kuori koristeeksi kuistille. JUU NÄIN ON!
Meni hermot kun en saanu lihaa pois niin nätisti kun kuvittelin... Loppupeleissä olin jo kaivertanut vahingossa aukkoakin jo niin suureksi ettei hattu olisi mennyt siihen takaisin paikoilleen: JOTEN laikkasin koko kurpitsan palasiksi ja otin lihat näin ollen helpommin irti.. Vähän jäi harmittamaan kyllä ettei saa koristeeksi kuistille kurpitsaa.. Täällä tällä hetkellä ne on niin kalliitakin ettei niitä viittis kauheen montaa ostaa..

kaiverrus heykestä napattu kuva


No anyway. 2 ja puolen kilon kurpitsasta tuli ihan hyvä määrä lihoja. Vähäsen kokeilin paahtaa uunissa lohen kyljessä porkkanan ja sipulin kanssa. HYVÄÄ!

Kurpitsapiirakka oli toinen kokeiltava herkku kurpitsasta. Siitä tuli myös tosi hyvää! Yllätyin  hieman kuinka paljon kanelia piirakan täytteeseen tuli... Mutta se kyllä sopi sinne.


Tein yhden isomman ja kaksi pientä kurpitsapiirakkaa annosvuokiin.



Kurpitsapiirakan kylkeen tehtiin churroja sekä suklaakastike niille. On niin pitkän aikaa pitäny niitä kokeilla että nyt tehtiin, ja päästiin herkuttelemaan oikein urakalla :)
Churrojen ohjeen katsoin TÄÄLTÄ.
Pelkäsin että churrojen teko olisi kauhean hankalaa tai teknistä yms.. Mutta ei se sitten ollutkaan :D
Öljykään ei mitenkään pahasti koskaan kattilassa räiskynyt kun churrot siellä porisivat öljyssä..





Lopuista kurpitsan lihoista tein pikkelssiä hellapoliisin ohjeella jonka löydät täältä.

Kuvaa siitä saa sitten joskus :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti