2015/01/14

Tallinna 1

Mini-lomalta palattu! (jo sunnuntaina...)

Alan olla kyllä niin kypsä tähän mun elektroniikka avuttomuuteen... Joku padi tai sellanen parempi puhelin olis niin unelma tän blogin kannalta! En pääse edes kirjottamaan mun blogiini nykysellä puhelimella, tai katsoon kommentit (Haha mitkä kommentit?). Eikä olis niin pitkiä taukoja teksteillä kun pääsis tänne vähän sujuvammin :)

No sitä uutta teknologiaa odotellessa... Tässä meidän mini reissusta tallinnaan.
Lähtö perjantaina aamulla. Onnibussi lähti autokeitaalta 20 yli 8 aamulla. Sillä satamaan, ja laivalla tallinnaan. Laivalla syötiin buffet aamiainen, joka oli mun mielestä aika pliisu.. kun vertaa esim siihen ruokailu buffettiin mikä on omasta mielestä ollu loistava! Matka meni hyvin ja suht nopeastikin :)

Maissa otettiin suoraan taksi hotellille, (mikä ei ole edes kaukana satamasta) mut sillä hetkellä ei kiinnostanu lähtee eksymään mihinkään :D

Hotelli PK Ilmarine oli tehty vanhalle tehdasalueelle, ja ulkokuori olikin hienosti tehty. Siinä oli säilytetty vanhan rakennuksen ulkokuorta, ja lisätty uutta. Sisältä kaikki oli uudistettu.



tosta kartasta näkyy hyvin hotellin sijainnin.

Respassa odotti hymyilevä nuori nainen, joka ojensi meille huoneemme avaimen ja skumppapullon :)


Jätettiin tavarat hotellille ja lähdettiin vaeltelemaan vanhaan kaupunkiin, käytiin olusilla, ja etittiin ruokapaikkaa, koska nälkä alko oleen jo hirvee :)

pakollinen käynti vanhassa kaupungissa näköalapaikalla :)





Löydettiin yks R:n etsimistä ravintoloista ihan vahingossa, (R oli kattellu valmiiks ravintoloita netistä ennen matkaa, et missä kannattais mahdollisesti käydä)



Kulde Notsu Kõrts- oli ravintolan nimi. Ja tosiaan ihan vahingossa löydettiin! Vaellettiin Raatihuoneentoria kohti ja huomasin söpön possukyltin, vilkasin sisään ja tunnistin ravintolan pöydät ja tuolit kuvasta minkä R oli näyttäny. Sinne!
Mutta ensin oli käytävä Raatihuoneentorilla, sillä huomasin siellä olevan ehkä tallinnan viimeinen joulutori.
Voi vitsi mikä tunnelma! Joululaulut soi, kaikkialla tuoksui glögi, aukiolla oli ehkä noin 10 puista, kauniisti valaistua kojua joissa oli kaikissa jotain ihania villaisia paitoja, turkishattuja, joulukuusen koristeita, herkkupuoteja, korupuoti yms.








Pari poroaki siellä oli aitauksessa :) R ei oikein osannu keskittyä siellä joulumaailmassa, sillä sen ajatukset jäi täysin ravintolaan pääsyyn :D



Sinne mentiin pikaisen kierroksen jälkeen. Ravintola oli sisustettu tyyliin sopivaksi ja tunnelma oli lämmin ja rento.

Syötiin joku ihme liha-mättö-satsi kahdelle. Siinä oli eri osia possusta ja vähän kanaa :) Oli ihan sika hyvää! p.s. se satsi oli ISO! Ei jaksettu kahteen pekkaan syödä kaikkee, kun lautasella oli lisukkeitaki :D








Sen jälkeen lähdettiin vielä vaeltelemaan, mutta ilma muuttu aika huonoks vaelteluun. alko hillitön tuuli ja lumisade, joten siirryttiin Irkku pubiin minkä muistin olevan kans ihan raatihuoneentorin laidalla aikasemmalta tallinna reissulta. Sinne! Siellä menikin sitten johonkin 11 asti siemaillen erilaisia kaljoja :) ( Hinnat oli erittäin kohtuulliset! Kaljat oli 3,5-5€ ja melkein aina se oli 0,5l tuoppi)




<3

2 kommenttia:

  1. Mää oon niiin kade tosta teittin reissusta, määki haluun! Ja IHANA toi joulutori <3 Kiva että teiki pääsitte joskus ihan kaksin rentoutumaan :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä sitä pitkään pohdittiinki! :D Alunperin halusin johkii pikkasen enempi etelämpään, mut rahatilanteen takia mentiin tallinnaan :)

    VastaaPoista