2015/01/21

Keskiviikon terkut



Keskiviikko. "pikku perjantai" tarkotti joskus 4 vuotta sitten ihan muuta kun mitä nyt :)
Sillon se oli lähinnä alkoholiin suuntautunut iltanen viikossa, nykyään se on muistutus siitä että ollaan viikon puolivälissä ja kovasti odotettuun viikonloppuuna ja EHKÄ pidempään nukuttuihin aamuihin on aikaa vielä pari päivää...

Arki illat on meillä aika laiskoja :D eilen sain inspiraation sentään kokeilla tehdä teeleipiä (viimeks tehny ylä asteen köksässä) iltapalalle. Tosin ne epäonnistu. :D Mitäs en kattonu hyväks todettua ohjetta vanhasta köksän kirjasta vaan netistä ja niistä tuli kamalan makusia!

Lupasin tehdä isälleni syntymäpäivä kakunki. Ajattelin kokeilla "nude kakkua". Ne on ollu niin herkullisen näkösiä!
Löysin tosi varteenotettavan ohjeenki kakkupohjaks. Seuraavaks täytyis pohtia täyte...


KAKKUPOHJA

200 g tummaa suklaatadl vehnäjauhojatl leivinjauhettakeltuaistavalkuaista200 g voitadl fariinisokeria

Tosta vois tulla sopivan mehevä ton suklaan avulla :) Kostutus rommilla! :)


2prk rahkaa
400g tuorejuustoa
1dl tomusokeria

Tee ensin täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Laita täyte jääkaappiin maustumaan.

Voitele kakkuvuoka (halkaisija 22–24 cm). Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota yhdessä kulhossa valkuaiset ja toisessa pehmeä voi ja sokeri.

Sekoita voi-sokerivaahdon joukkoon yksitellen keltuaiset, sitten suklaa kahdessa erässä ja lopuksi siivilöi mukaan vehnäjauhot. Lisää valkuaisvaahto kahdessa erässä kevyesti nostellen.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta kevyesti vaniljalla tai rommilla maustetulla maidolla.

vinkki: Tuplaa ohje ja tee kahdella erikokoisella vuoalla, niin saat kauniin kerroskakun!

Inspis kuvia:



Katotaan mitä kakusta tulee :P






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti