2016/04/05

Ch:n synttärikakku

Haluan aina yrittää parantaa edellisvuoden synttärikakusta, ja nyt aloin sitä kakkua suunnittelemaan. 
Kakkuun tulee mousse täyte. Mikä mousse? Siitä en ole vielä päättänyt. Suklaamousse on ainakin yksi, ja ehkä seuraksi ihanan kirpeä vadelmamousse? Se jää nähtäväksi!

Pohja tulee olemaan suklaapohja, ja Kakun pinta ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.

Kakusta haluan täydellisen. Tietysti, onhan kyseessä oman pojan 4 vuotis synttärit!

Olen ihan pakokauhun vallassa, se on niin iso luku jo! En kestä... kohta se menee jo kouluun :S


Poika haluaa rekkakakun... Mietin tosin että en ala tekemään muotokakkua. Se kun ei tosiaan ole alaani... MUTTA voin yrittää apuvoimin askarrella rekan kakun päälle ja koristella kakku muuten tiilillä / kivenmurikoilla yms... 


TAI mitä jos teen taistelukehän missä on T-rex ja rekka vastakkain? (pojan kaks lempparia)

No joka tapauksessa kakusta haluan älyttömän hienon, lisäksi sen tarvii olla pari kerroksinen ja riittää 40 hengelle.. Glumps..... haukkaankohan liian isoo palasta nyt... 

Se nähdään sitten! :D 


Tässä vadelmamoussen ohjetta sekä suklaamoussen ohje:




Tästä riittää n.24 cm kakun kahteen väliin hyvänpaksuiset kerrokset.

Aineet:
2.5 dl Flora Vispikermaa
200g Hyla, creme bonjour maustamatonta tuorejuustoa
150g Hyla ranskankermaa
100 g hyla maitorahkaa
n.400-450g itsetehtyä vähäsokerista vadelmahilloa
3 tl vaniljasokeria
n.1dl sokeria (maun mukaan)
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä

Ohje:
Sekoita liivatejauhe veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä turvonnutta liivatejauhetta mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes se on kokonaan sulanut. Sekoita  tuorejuusto, ranskankerma, maitorahka, vadelmahillo ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon veteen liuotettu, sulanut liivateseos ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen/vatkaten. Lisää lopuksi kerma. Täytä kakku. Anna täytteen hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Vinkki:
* Täyte on ennen hyytymistään löysää, joten kakun täyttämisessä kannattaa käyttää apunaan irtoreunavuoan reunoja ja täyttää kakku reunojen sisäpuolelle. 

* Jos et omista irtopohjavuokaa/irtoreunoja, kakun voi täyttää myös samassa vuoassa, missä kakkupohjakin on paistettu. Vuoraa tällainen umpinainen vuoka ensin kunnolla kelmulla niin, että kelmu tulee reippaasti reunojen yli. Laita vuoan pohjalle alin kakku pohja, kostuta, laita täytettä, laita toinen pohja ja jatka samalla tavalla. Kääräise lopuksi vuoan yli tullut kelmu kakun päälle ja hyydytä kakku jääkaapissa. Kun täyte on hyytynyt, kippaa kakku pois vuoasta ja poista kelmut.
SUKLAAMOUSSE (laktoositon)

1 levy laktoositonta suklaata
200 g tuorejuustoa

2 dl laktoositonta vispikermaa
Ohje:
Sekoita sula suklaa ja tuorejuusto keskenään. Sekoita käännellen varovasti kovaksi vatkattu kerma joukkoon ja mousse on valmis!


Tuossa siis muutama mousse ohje, jos joku muukin innostuu tästä täytteestä :) Ainut huono puoli noussetäytteessä on mun mielestä se, että täyte on helposti liian yksinkertaista. Liian pehmeää, ja tasaista. Eli tästä oppineena, laitan vain yhtä makua moussea, sekä joitain marjoja tai hedelmiä myös täytteeksi. 

Täytteessä täytyy olla vähän potkua! :D 

Sitäkin mahdollisuutta tätä kakkua varten ajattelin, että tilaisin kakun koristeet ammattilaiselta. Tällöin kakku olisi ehkä vieläkin paremman näköinen...?

No! On tässä vielä hetki aikaa, ja mun ja R:nki synttärit tässä välissä ensin :) 

Ja lisäksi, pitää loputki synttärit vielä suunnitella :D Eikä pelkkään kakkuun jättää!

Ihanaa keväistä viikon jatkoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti