2015/07/14

Rakas arki


Löysin Voicen sivuilta osuvan kirjotuksen. Päätin jakaa sen teidän kans, koska se koskee varsinkin todella monen lapsiperheen arkea. Tietysti myös muiden. Elämästä täytyisi nauttia. Siihen me ainakin halutaan R:n kanssa pyrkiä, jonka tähden ollaan alettukin miettimään muutoksia, millä saadaan se nautinto aikaan :) 


täytyy muistaa hymyillä ;)

Tuntuuko jokainen päivä vain toistavan samaa vanhaa kaavaa, etkä jaksa innostua asioista, kuten ennen? Elätkö vain viikonloppuja tai lomamatkoja varten, ja työpäivinä odotat vain vapaailtojen koittamista?

 Tarkastele omaa arkeasi; mitä pitäisi muuttaa, jotta olisit onnellinen tässä ja nyt?Elämämme on suurimmaksi osaksi arkea, oli se millaista tahansa.- Joten siitä pitäisi pystyä nauttimaan mahdollisimman paljon.

Piristysruiske arjessa :)

Tässä muutama pohtimisen arvoinen vinkki arkeen, jos oma arki tuntuu puuduttavalta:

1. Poistu mukavuusalueeltasi. Kun ollaan aikuisia, siihen omaan arkeen on helppo tyytyä ja tuudittautua. Joskus se kuitenkin merkitsee sitä että toistamme vain arkirutiinejamme päivästä toiseen ja unohdamme elää elämäämme. Poistu silloin mukavuusalueeltasi- et tiedä mitä pitäisi tehdä, sillä et ole ennen ollut kyseisessä tilanteessa. Ylität itsesi ja piristät arkeasi. Nauti hetkistä joissa kohtaat vieraita ja uusia tilanteita. 

2. Älä tyydy vähempään kun parhaaseen. Haaveiletko yhä unelmiesi työstä tai lomamatkasta, mutta tyydyt kuitenkin tilanteeseesi, koska kaikki on periaatteessa hyvin? Jos parisuhde tekee sinut onnettomaksi tai et nauti opiskelemastasi alasta, ota askel kohti muutosta rohkeasti. Muista, ettei vähempään kuin parhaaseen kannata tyytyä. Vain sinä tiedät, mikä on parasta juuri sinulle. 
parasta mulle <3

3. Uskalla muuttaa asioita. Muutokset saattavat tuntua pelottavilta - nehän tuovat tullessaan jotain täysin vierasta, etkä tiedä varmaksi, onko lopputulos parempi kuin nykyinen tilanne. Muutokset ovat kuitenkin aina loistavia mahdollisuuksia. Voit tavat uusia ihmisiä, oppia uusia taitoja ja ymmärtää asioita itsestäsi, kun arkesi rakenteita ravistellaan kunnolla.

4.  Päästä irti haitallisista asioistaTekeekö jokin ihmissuhde sinut onnettomaksi tai laiminlyötkö jatkuvasti yöuniasi? Päästä irti asioista, tavoista ja tottumuksista jotka eivät ole sinulle enää hyväksi. Tarkastele elämäsi eri osa-alueita armottoman rehellisesti ja kysy itseltäsi, oletko todella tyytyväinen. Jos et, tartu rohkeasti toimeen ongelmien ratkaisemiseksi. 

5. Pelaa, leiki ja pidä hauskaa.  Lapsille ilo on luonnollinen osa jokaista päivää, sillä he löytävät iloa leikin ja erilaisten pelien kautta. Kuinka usein aikuiset kuitenkaan pelaavat tai leikkivät? Ajatus saattaa tuntua jopa lapselliselta, mutta ilo antaa ihmiselle uskomattoman määrän energiaa.

Mieti, mistä sinä saat hauskaa? Pidä hauskaa tanssiharrastuksen, ystäviesi, juhlien tai uuden harrastuksen parissa. Jos saat aidon hymyn huulillesi päivittäin, huomaat varmasti pian kuinka paljon virkeämpi ja onnellisempi olet.
näiden kahden kanssa on aina hauskaa! :D Sisko ja Äiti.


Saiko nämä kohdat sut miettimään arkeesi? Mut sai. Ja tiedänkin jo mitä muutoksia mun perheen arki kaipaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti