2015/07/07

Maailman suklaapäivä


"Tänään vietetään maailmanlaajuista suklaapäivää. Maailmallahan vietetään runsaasti erilaisia suklaapäiviä Mutta tämänpäiväistä teemapäivää pidetään kuitenkin sinä aitona suklaan päivänä. Yleisesti uskotaan, että tänään tulee kuluneeksi 465 vuotta siitä kun suklaa on rantautunut eurooppaan." - Voice




Oletteko kuulleet tällaisesta päivästä ennen? Tämähän tarkoittaa sitä, että tänään saa ylistää suklaata sen jokaisessa muodossa!

Mistä suklaa tehdään? Kaakaopavuista.



"Kaakao "keksittiin" joidenkin arvioiden mukaan noin 600 e.Kr. Etelä-Amerikassa. Joidenkin lähteiden mukaan tämäkin keksintö syntyi vahingossa, kun kaakaopuun hedelmä putosi nuotioon ja herätti ihmisten mielenkiinnon tuoksullaan. Kaakaopavusta tulikin arvokas vaihtotavara Etelä- ja Keski-Amerikassa ensimmäisen vuosituhannen aikana.

Kolumbus, Cortés ja muut 1400-/1500-lukujen vaihteen maailmanmatkaajat tutustuivat ensimmäisinä Eurooppalaisina kaakaohon ja toivat hedelmän Eurooppaan. Kaakaojuoman reseptiä pidettiin aluksi salaisuutena Espanjan hovissa, josta tieto kuitenkin vuoti sata vuotta myöhemmin Italiaan ja suklaan tuotanto muuallakin Euroopassa käynnistyi pikkuhiljaa seuraavan 150 vuoden aikana.

1800-luvun alussa Coenraad Van Houten oppii erottamaan kaakaovoin kaakaopavusta ja rekisteröi kaakaojauhepatentin. Näin syntyi maailman ensimmäinen kaakaojauhe. Tästä eteenpäin suklaanvalmistamoja perustettiin ympäri Eurooppaa ja myöhemmin muihinkin maanosiin.


Kaakaomassasta, kaakaovoista ja sokerista valmistetaan tummaa suklaata. Tumma suklaa on monien mielestä "ainoa oikea suklaa" sen korkean kaakaopitoisuuden vuoksi (vaikka jo 45% kaakaopitoisuuden suklaita kutsutaan meillä tummaksi).


Kun suklaaseen tummaan suklaan ainesten lisäksi lisätään maitojauhetta tai maitoa saadaan suomalaiseen makuun yleisesti sopivampaa maitosuklaata." - Suklaayhdistys





Itse ajattelin kokeilla tehdä jonkun ihanan suklaakakun. 

Päädyin Sara la Fountainin suklaakakkuun. Ohjeeseen pääset tästä. 

 Mahtavan suklaista tiistaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti