2015/07/01

Grilliruoan top 5

Noniin. Meillä kun tykätään erityisen hyvästä ruoasta. Arjessakin saattaa olla muutama pieni ylläri siellä sun täällä käsittämättömän hyvistä ruoista. Meidän herkkuperseilystä olen aikasemminkin puhunu. No tuossa juuri toissa iltana se herkkuperseily oli sitä että R paisto jättikatkarapujen pyrstöjä, pekonia ja sipuli grillissä ja niitä mussutettiin frendejä katsoessa... :D

No anyway. Tykätään ruoasta. Iso ylläri. Mut halusin tehdä listan parhaista grilliruoista mitä nyt keksin, mitä R on valmistanu + mitä on pakko kokeilla :) Ruoat ei ole siinä järjestyksessä että 1 olisi paras ja maukkain ruoka, kaikki kun tykkää erilaisista ruoista.

Saanen esitellä.....: LISTA PARHAISTA GRILLIRUOISTA

1. Hampurilaiset. Älytön, sottaava hampurilainen, jonka pihvi, sipulit yms täytteet on grillattu sekä hampurilais sämpylät nopeasti paahdettu lämpimiksi ja rapeiksi grillissä? Come on! Ihan älytöntä ;)



2. Pihvi ja lisukkeet. Folio pusukkaan kun leikkelee paprikaa, sipulia ja heittää muutaman valkosipulin kynnen+ öljyä ja suolaa ja Huntsia ja heittää grilliin niin ai että! Plus joku ehkä paras pihvi mitä voi ikinä syödä? Hevosen file mediumina. Sen parempaa pihviä en ole sitten koskaan syöny. Siis ikinä. Missään ravintolassakaan. Just päivittelin Köökissä hevosen filepihviä syödessäni että R:n pihvi oli parempi. Ei ollenkaan niin sitkeä :P

3. Kala+ lisukkeet. Esim lohi, ahvenet, kuha yms maukkaat kalat joita voi paistaa grillissä kauniiksi.
  Lisukkeita on loputon lista mitä voisi kylkeen kyhätä, mutta parsa, ja täytetyt herkkusienet  (herkkusieniä, joiden jalka pois, tilalle aurajuustoa ja ympärille pekoni käärittynä) on nyt ainakin yks ikuinen suosikki minkä tahansa lisukkeiksi vaan grillistä.

4. Vartaat. Ne on vaan niin loistavia vaihtelevuuden takia! Niissä voi olla mitä tahansa lihaa (melkein) mm. katkaravut on älyttömiä! Ja mitä tahansa kasviksia/ vihanneksia mistä tykkää :) Plus juusto!

5. Jälkkärit. Esim suklaabanaani! Tai vaahtokarkit paahdettuina grillillä, jotka voi sitten herkutella mansikoiden ja hedelmien kanssa?  Tai grillattu ananas rengas, joka tarjoillaan hunajan ja jäätelön kanssa? Lisäksi annan jälkiruoka ohjeen mikäli tykkää senkin osion ruokailusta saada grillistä :)

Grillatut hedelmävartaat ja lime dippi



Grillivartaisiin oikeastaan mitä tahansa hedelmiä jotka pysyvät kasassa eivätkä sula.
Esim.
Ananasta, mansikoita, persikkaa, banaania, mangoa, mitä tahansa melonia yms.
valele vartaiden päälle hunajaa (tai vaahterasiirappia. plus tähän voi lisätä esim kookoshiutaleita päälle tai vaikka pähkinärouhetta!)
käytä kevyesti grillissä, ja dippaile ihanan raikkaaseen dippiin:







Sekoita

n. 2dl                          Kevyttä maustamatonta jugurttia (esim turkkilaista)
reilu 1/2 dl                  tuorejuustoa
maun mukaan 1-2 tl    limen mehua



Tässä myös herkuullisen kuulonen resepti grilliin, jonka bongasin soppa 365 sivulta :)
Grillattua lohta ja avokadosalsa

Ainekset
700–800 g lohifilee, nahallinenhienoa merisuolaa

Avokadosalsa

avokadoarasia kirsikkatomaattejasipuli1-2 valkosipulin kynttäpunainen chili1/2 ruukkua tuoretta korianterialimeripaus suolaamustapippuria myllystä
Valmistusohje
Aloita valmistamalla salsa. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla. Kuutioi avokado 0,5 cm:n kuutioiksi. Kuutioi myös tomaatit ja silppua sipuli ja valkosipuli.
Halkaise chili, poista siemenet ja kuutioi. Jos haluat tulisuutta salsaan, käytä chili siemenineen. Silppua korianteri. Raasta pestyn limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki pilkotut ainekset ja mausta limellä, suolalla ja pippurilla. Nosta salsa jääkaappiin maustumaan kalan valmistamisen ajaksi.
Leikkaa lohifileestä neljä palaa. Ripottele kalapalojen pinnalle suolaa.Grillaa lohipaloja grillissä SAGA grillipellin päällä lihapuoli alaspäin, 2-3 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Käännä ja jatka grillausta vielä muutama minuutti, kunnes kalapaloissa on hyvin grillatut pinnat, ja liha on sisältä mehevän punertavaa. Tarjoa avokadosalsan kanssa.

Herkullisia hetkiä kesän grillihetkiin! <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti