2015/03/12

Ensi kesän uudet tulokkaat

Puutarha kuvastot alkavat putoilla postiluukuista, ja auringonvalon lisääntyminen aiheuttaa pikkuhiljaa viherpeukaloiden sormien syyhyämisen.
Minulla myös.
Tosin eilenkin kun lumet on sulanu ja paljastaa roskia ja oksia ja harmaata ja ruskeaa mönjää pihalta, niin ei se puutarha mitenkään kaunis ole... Silloin on hyvä ottaa katselmukseen esim viime kesän kuvat, joista näkyy taustalta kaunis vehreys, ja unelmoida siitä. Pitää se mielessä ja miettiä ettei siihen mene kuin hujaus, kun se vehreys on täällä taas! :)

Silmiini osui tällä viikolla Viherpeukaloiden kuvasto, jossa oli ensimmäiset kesäkukat ja hyötykasvit ja pensaat näytillä.  Kukkia en tainnut edes katsella kovin tarkkaan. Niitä en aio sieltä tilata. Käyn sitten hakemassa niitä tulppaanin sipuleita ja muita kesäkukkia sitten myöhemmin Prisman kesäpihalta tai agrimarketin puutarhaosastolta. Mutta tosiaan, viherpeukaloista tiesin lähinnä jo mitä sieltä haluan. Toisen viiniköynnöksen taimen, ja karhunvadelma -taimen. Ja ne sieltä tilataankin :)

Viiniköynnös Spulga

















Karhunvadelma Sonja















Lisäksi kiinnostuin parsasta, jota meinaan myös sieltä tilata, sillä meillä syödään parsaa tosi paljon kevät ja kesä kausina. Joten mikä sen kätevämpää jos sitä saisi omalta maalta!?


Parsa Gijnlim














Meillä on myös tarkoituksena kokeilla viljellä muitakin vihanneksia tänä kesänä. Katotaan kuin käy :)
Ensimmäinen homma onkin, maan sulamisen jälkeen, kasvimaan perustaminen takapihalle.

Onneks kohta on jo huhtikuu! :D
Ei millään malttais odottaa kesäkauden alkamista.
Ostin jopa jo kynttelikön pergolaan!  (heräteostos)


Meillä on ensimmäiset siemenet ollu itämässä nyt viikon, Artisokkaa nimittäin. Sekin on suuri herkku, mitä käytettäis enemmänkin, jos ei olis niin kallista kaupassa.
Nyt kokeillaan josko saatais menestymään :P
Kerron kuinka siinä käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti