2015/12/09

Jouluherkut

Mietinnässä lahjaksi annettavat herkut. Mitä sitä tänä vuonna innostuis leipomaan :)

Kuivakakut on perus, mutta houkuttaa tehdä niitä, koska kun siitä saa kuohkean ja kostean, eikä kuivan ja mauttoman, niin kuivakakkukin on tosi hyvää!
Lisäks niiden tekeminen on melko vaivatonta....

Taatelikakku
Tiikerikakku
Pullakranssi
Glögikakku

Mehevä suklaa-taatelikakku

Ollaan sovittu ja luvattu siskon kanssa tehdä isovanhemmille jotain jouluherkkuja, jotta heillä olisi jotain tarjottavaa myös vieraille, ja koska he eivät itse jaksa enää. 

Äidin äidille jo tavallaan tiedän mitä haluan tehdä, mutta isäni vanhemmille onkin sitten hankalampi. Luulen että menen vain kysymään että mikä miellyttäisi eniten. Sillä siitä pääsee. Myös jonkin sortin enkelikakun haluan tehdä, se vaan on niin ihanaa kakkua, ettei ilman sitä voi viettää joulua :P 

Mutta viemisten täytyis kyllä olla jotain helppoa syömistä. Ei ainakaan täytekakku. Se jää syömättä helposti. Jotain pieniä naposteltaviakin vois kokeilla tehdä :) 

Esim näitä ihania suolaisia, tumman suklaisia manteleita


Näiden ohje on englanniksi, mutta lupaan julkaista suomenkielisen ja suomen mitoilla tuon reseptin kun olen näitä tehnyt :)

Muita ihania ispiskuvia joulun leivonnasta ja mahdollisista herkuista joita haluan kokeilla tehdä ! :)


glögikakku

Pullakranssi

fudge

jouluinen pavlova kranssi

Aijjai, alkaa sormia syhyämään ja kuola valumaan. en malta odottaa että pääsen leipomaan! :)
Meillä kun ei jouluun hirveemmin valmistauduta, joten mun ainut joulufiiliksen tuoja on lahjojen paketointi, kuusen koristelu ja leivonta. Joten näillä mennään. Meidän työmaan välillä ja kodin välillä kun hullu seuraavan kuukauden, ja sillon sit tarttis alkaa muuttaan :)

Mitä mieltä muuten olette, kannattaisiko alkaa jo pikkuhiljaa laittamaan tavaroita laatikoihin? Vai pakata sillon sitten kaikki kun pääsee muuttamaan?


p.s. kuvat löytyneet pinterestistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti