2015/12/07

itsenäisyyspäivä

Minulta pyydettiin ideoita Forssan lehden juttuun- jossa ideana oli miettiä jotain uutta sen tutun ja tylsän itsenäisyysjuhlan rutiinin tilalle. 

Mielessäni alkoi vilistä heti eri vaihtoehtoja suomalaisille juhlijoille, ja tapoja jotka olisi juuri heille helposti lähestyttäviä. 

Normi on yleensä se, että aamupäivästä käydään hautausmaalla viemässä kynttilät, sitten kotona jotain ruokaa ja itsenäisyyspäivä juhlan seuraamista televisiosta. Johonkin väliin myös sauna on oleellinen useammassa perheessä.

Miten tätä voisi maustaa, tai muuttaa? Ja mihin suuntaan? Enemmän juhlavammaksi? Se nyt on sinänsä helppoa. Olisiko paikalla väliä?

Mitä jos sitä juhlaa ei seurattaisikaan omasta koti televisiosta? Hieno ideanahan olisi se että ihmiset lähtisivät paikkoihin, joissa näytetään itsenäisyyspäivän juhlaa isolta screeneltä, ja näin tukisivat samalla lähialueensa yrittäjiä. 

No jos ei haluta lähteä kotoa pois, niin miten olisi teema juhla? Voisi juhlistaa itsenäistä kotosuomeamme esimerkiksi 1917 luvun pukeutumisella.

Juhlan tuntua jo itsessään tietysti antaa se että tälläydytään. Laitetaan koti juhlakuntoon ja tarjotaan jotain hienompaa ruokapöydässä. 

Yksi idea erityisesti lähellä sydäntäni: Pyydä isovanhempiasi mukaan juhlaan, jos he ovat vielä hyvässä kunnossa niin että jaksavat. Heillä on miljoona tarinaa, jotka pitää tulla kuulluksi nyt jos koskaan. He ovat olleer rakentamassa tätä maata meille, joten mielestäni olisi ihana idea ottaa heidät mukaan, missä tahansa juhlitaankaan. Ellet halua tehdä vielä radikaalimmin ja kysyä heiltä, miten kuuluisi heidän mielestään viettää itsenäisyyspäivän juhlinta. Anna heidän päättää mitä koko perhe tekevät sinä päivänä, edes hetken.

Tai ideat miten kodin koristaa juhlakuntoon. NO, osa jutuista päätyi lehteen, osa ei. Ihan hyvä juttu siitä kuitenkin tuli. :)

Mitään juttua ei kyllä ollut että lehteen ihan NOIN suuri kuva tulee :D 




Meillä itsenäisyyspäivä meni raksalla :D 
Mentiin me sitten iltapäivällä kun ch palautu mammaltaan, ni syömään R:n vanhemmille. Sit kotiin ja nukkuun. Sen verran oli jotenkin veto pois illalla... Oli ihana päästä suoristautuun sohvalle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti