2016/03/24

Millaista lasta kasvatat?




Inspiroiduin kirjoittamaan aiheesta luettuani Lapsellista- blogin tekstin
Mua itseäni kuvottaa ajatus siitä, kuinka on olemassa vanhempia, jotka antaa perintönä lapsilleen vihaa eri rotuja kohtaan. Tai ennakkoluuloja, rajoituksia yms. 
 Oi miksi on tarve saastuttaa viattoman lapsen mieli niin, että hän tulee jatkamaan täät absurdiakin perintöä vanhemmiltaan?

Ihastelin just yks päivä, kuinka mun poikani tarhaan päästyään näki kaverinsa, ja innostui tästä hirveästi! Tämä kaveri ei ole suomalaistaustainen. Hänellä on juuret muualta. Ch:n  päiväkotiryhmässä on eritaustaisia ja erivärisiä lapsia, mutta koska hänelle ei ole kerrottu että nämä olisivat jotenkin huonolla tavalla erilaisia lapsia, hän ei erilaisuutta näe rajoittavana tekijänä. Päinvastoin! Kaikki ovat kavereita keskenään, ja ainakin mun sydäntäni lämmittää tämä toverillisuus. 
Joidenkin aikuisten olisi syytä kääntää katseensa lapsiin ja ottaa heiltä oppia tässä asiassa.

Lapset eivät ole rasisteja, ennenkuin se heille opetetaan. 
Tätä mieltä olen ollut aina. Minut on kasvatettu suvaitsevaiseksi ja sosiaaliseksi ihmiseksi. 

Sen takia heräsinkin hieman epämielyttävän asian tiimoilta Isäni mielipiteestä turvapaikanhakijoita kohtaan tässä taannoin. Vastustin hänen rasistisia kommenttejaan kiivaasti. Ihmisille on tullut tämän aiheen myötä käsittämätön tarve lyödä läpi omia mielipiteitään asiasta muille entistä kovemmin. Ihmiset kasvattavat ja ruokkivat joukkohysteriaa oman pelkoonsa tähden ja paisuttelevat monesti asioita. En ala väittämään etteikö turvapaikanhakijoiden joukossa rantautuisi väärillä päämäärillä porukkaa, mutta tarviiko sen takia alkaa huudella jokaiselle eri ihonväriä kantavalle ihmiselle kadulla " painu sinne mistä tulitkin" - Mikä monesti on ollut ihan täältä kotosuomesta. 

Me olemme kuitenkin kaikki samasta lajista tehty. Joten miksi olemme alkaneet syrjiä toisiamme? 

 Nykyihminen (Homo sapiens) kehittyi trooppisessa Afrikassa tummaihoisena. Evoluutio on tuottanut vuosituhansien kuluessa vaaleamman ihonvärin, sopeuman oloihin, joissa auringon UV-säteilyä on vähemmän. Vaalea ihonväri on kehittynyt ihmisille vasta heidän vaellettuaan Afrikasta viileämmän ilmaston vyöhykkeille.

Jos tämä pitää paikkansa, niin mikä me olemme sanomaan että olemme eri rotuja, ja sen takia eriarvoisia?

Tällä viikolla vietetään rasisminvastaista viikkoa, ja halusin osallistua  #Vanhemmatrasismiavastaan-kampanjaan, tällä omalla tekstilläni. 

Ollaan me fiksuja ja  suvaitsevaisia. Levitetään sanomaa tasavertaisuudesta! <3
Ja annetaan ennemmin se perintönä myös lapsillemme. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti