2016/03/24

madeleine leivokset

Blogihiljaisuuden selittää meillä tällä kertaa mahatauti.. Ensin se iski ch:n kimppuun. Tosin sen tajusin vasta myöhemmin olevan mahatautia. Pojalla kun ei muutakun ruokahalu kadonnut päiväksi ja maha kipuili yhden yön. 
Seuraavaksi se iski meihin vanhempiin. R sai sen ensin, ja sitten minä kaks päivää myöhemmin. 
Olin maanantain ja tiistain kotona potemassa sitä. Juuri sopivasti oltiin terveitä kaikki sunnuntaina kun virvottiin! Ch sai ison saaliin, vaikkei käytykään kun neljässä paikassa! 






Viikonlopun kunniaksi kokeilin tehdä madeleine leivoksia! En kyllä ollut kovin otettu... 
Olis ollu ihana, jos omistaisin sellaisia vanhanajan keksivuokia, mutten omista joten nämä tehtiin muffinivuoissa. 
Mutta ei kyllä jotenkin iskenyt. :D Olivat kuin kuivia mini muffineja! Tässä kuitenkin ohje jos 


noin 40 kpl

100gvoita tai margariinia
1dlsokeria
2munaa
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½dlpuristettua appelsiinimehua
1sitruunan raastettu kuori
Pinnalle:
tomusokeria (vaaleanpunaista tai valkoista)


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Pese sitruunan kuori huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa taikinaan. Lusikoi taikina muffinipellin koloihin tai yksittäisiin pieniin vuokiin. 
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi. Pienet  Madeleinet kypsyvät 7-10 minuutissa, suurempien vuokien paistoaika on noin 15 minuuttia. Irrota leivokset vuoista. Jäähdytä ritilällä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua. 






Ihanaa pääsiäisen odotusta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti