2015/06/21

Koira työpaikalla?

Siitä on tullut televisiosta dokumentteja, siitä on tehty tutkimuksia ja sitä on nähty täällä Forssassa paikallisissa yrityksissä.
Koira työpaikalla tutkimusten mukaan vähentää stressiä, ja lisää työmotivaatiota sekä työmoraalia.
Koiran sanottiin lisäävän myös sosiaalista kanssakäymistä työkavereiden kanssa, jos sitä ei muuten olisi. Sehän on myös hyvä juttu? :)

Omassa työpaikassakin on ollut koira työpaikalla. Toimitusjohtaja joskus ottaa saksanpaimenkoiransa mukaan toimistolle, silloin kun on itsekin täyden päivän toimistolla.

Kokeilin sitä sitten itsekin kerran. Mulla oli sillon lyhyempi työpäivä, joten kun lähdin kävelemään töihin, otin koiran mukaan. Koska kyseessä olisi korkeintaan 4 tuntia, niin ajattelin että vaikkei se kovin hyvin menisikään, niin kokeillaan.

Ensimmäinen ja viiminen epätoivon ajatus tuli rappusissa. Isot kaikuvat rappuset eteisaulasta ylöspäin ja koira iskee jarrut kiinni.
Houkuttelin, näytin esimerkkiä, yritin kantaa (ei tule mitään, koira painaa mulle liikaa), ja sit vihdoin koira uskalsi kun menin edeltä ja kiskasin hellästi koiran liikkeelle. Sitten se tuli ylös häntä tosin koipien välissä ja kauheella kiirreellä :D

Sitten käveltiin toisen ison aulan poikki, missä kaikuu ja on vaan muutamia pylväitä. Sitten näkyi tuttu naama: mun äiti (joka on samassa työpaikassa mun kans). Sitten vähän innostuttiin eikä maltettu pysyä paikoillaan ollenkaan. Koira mun huoneeseen ja kiinni flexistä, niin että pääsee liikkumaan, muttei ulos huoneesta. Oli tyttö vähän ymmällään. Hain sille vesikipon ja istuin tuoliin ja aloin tehdä hommia.  Tyttö jäi viereen seisomaan ja katsomaan mua ihan ymmällään että mitä nyt tehdään :D

Kyllä se vähän ajan päästä rauhottu ja meni maate, mut oli kyl vähän levoton ja ymmälläään. Jos sitä tekis enemmän niin se tottuiski varmaan.

Kaiken kaikkiaan päivä meni hyvin. Sitten kun tehtiin lähtöä, niin koira lähti puolijuoksua ovelle päin, eli tais olla aika jännä kokemus kuitenkin... :)

Mutta ottaisin uudestaan mukaan! Se on vaan vähän hankalaa kun pyörällä pitäisi mennä että nopeesti päästään ja viedä en sin poika tarhaan ja sitten polkee koiran kanssa töihin, ja samaa reittiä takasin kotiin... tai sit oon vaan laiska ;D  Jos vois ihan rauhassa kävellä töihin esim suoraan, et esim R veis chrisun tarhaan, niin ottaisin mimin aina mukaan :) Tai jos olis oma auto, niin sillonki! :D

Onko teillä kokemuksia koirista työpaikoilla? Onko kokemukset positiivisia vai negatiivisia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti