2016/10/23

Pari piristävää jälkkäriä

Näihin hämäriin syysiltoihin bongasin pari täydellistä herkkua tehtäväksi itselle tai vaikka seurueellekin nautittavaksi :) 

TERVEELLINEN & HELPPO:


Marjaisa - chia siemenvanukas


1 dl chia-siemeniä
6 dl manteli- tai kookosmaitoa
2 rkl Pentik keväthunajaa
2 dl vadelmia ja mustikoita vanukkaaseen
2 dl marjoja koristeluun


Sekoita maito, hunaja ja 2 dl marjoja tehosekoittimessa sileäksi. Kaada seos chiensiementen joukkoon ja anna turvota jääkaapissa yön yli (vähintään kuitenkin 4 tuntia). Tarjolle asetettaessa koristele annos tuoreilla marjoilla. Paljon vitamiineja sisältävä vanukas on tervetullut vaihtoehto aamupuurolle.


Vaihtamalla mantelimaidon esimerkiksi suklaamantelimaitoon ja lisäämällä hunajan määrää saa vanukkaasta myös herkullisen jälkiruuan.  Ohjeesta tulee 4 annosta. 

LOHTUJÄLKKÄRI:
Passionhedelmä- uunijäätelö
1/2 l vaniljakermajäätelöä
2 kananmunan valkuaista
1/2 dl sokeria
4 passionhedelmää
4 kaakaotäytekeksiä

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Murenna keksit uuninkestävien kahvikuppien pohjalle ruokalusikan avulla. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha erilliseen kulhoon. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vaahto kovaksi (ei valu vaikka
kulhon kääntää ylösalaisin).

Ota jäätelö pakastimesta, leikkaa neljään osaan ja pane jäätelökuutiot kuppeihin keksimurujen päälle. Valuta jäätelön päälle hieman passiohedelmän lihaa, mutta säästä suurin osa kastikkeeksi. Levitä valkuaisvaahto tasaisesti kuppien päälle. Kahvikupin reunoihin ei saa jäädä rakoja, jotta valkuaisvaahto toimii eristeenä, eikä jäätelö pääse sulamaan. Nosta marenkikupit uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 2 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Älä päästä pintaa palamaan tai jäätelöä sulamaan liiaksi. Koristele annos passionhedelmä¬kastikkeella. Kokeile rohkeasti muitakin mieluisia makuja uunijäätelöön; vadelmaa, suklaata tai pistaaseja.

TASOKKAAMPI & VAATIVAMPI: 
Paahdettu valkosuklaamousse 
1,25 dl maitoa
2 liivatelehteä
240 g valkosuklaata
2,5 dl kuohukermaa

Lisäksi
50 g vadelmia
50 g mustikoita
3 rkl kuorittuja pistaaseja
1 l vadelmasorbettia

Paahda valkosuklaata uunissa 125 asteessa noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi ja purista liivatelehdistä liika vesi pois. Kiehauta maito ja sekoita liivate maidon joukkoon. Kaada neljännes maidosta paahdetun suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää toinen neljännes ja jatka sekoittamista. Lisää loput maidosta ja sekoita seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Jäähdytä seos 30–40 -asteiseksi ja lisää joukkoon löysäksi vaahdoksi vatkattu kermavaahto. Annostele laseihin tai muotteihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Tarjoile mousse vadelmasorbetin, marjojen ja rouhitun pistaasin kanssa.
Oon myös innostunut kokeilemaan erilaisia holittomia coctaileja, joita voi hyvällä omallatunnolla nauttia myös lapsen läsnäollessa. Alkon moktailkoulu- kamppanjan (klik klik..) tiimoilta onkin noussut esille monta hyvää reseptiä joita kannattaa kokeilla!

p.s. reseptit löytyivät täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti