2016/10/20

Joulu hässäkkä






Tuli inspis kirjoittaa aiheesta jonka idea tuli Joulu aiheisessa face ryhmässä. 

Nimittäin nythän on parhaimmillaan sellainen odotus hetki. Kun suurinosa ihmisistä odottaa kiltisti että mennään sinne marraskuun loppuun ja joulukuuhun että saa alkaa luvan kanssa puhumaan joulujärjestelyistä. Sitten on niitä ääripäitä, jotka koen ainakin ite kovin viihdyttäviksi useimmiten:

Ihmiset jotka eivät välitä joulusta. Ihmiset jotka saavat päänsärkyä joululauluista ja piparkakun tuoksusta.
He alkavat NYT panikoimaan. He alkavat pelolla odottaa aikaa milloin joululaulut pärähtää soimaan marketeissa ja ihmiset alkavat hössöttämään ja lietsoon paniikkia ja inhoa näihin ihmisiin joulun saapumisesta. Heitä eivät kiinnosta joululahjojen ostaminen, saatika niihin sen enempää perehtyminen. He ovat autuaan onnellisena kun jouluaattona laittavat muutaman tontun kotiansa koristamaan (jos silloinkaan) ja tyytyvät tekemään hieman paremman aterian jouluksi. 




Sitten on taas ne, kun ovat jo elokuussa vaihtaneet jouluverhot ja ripustaneet valot. Ja ennen joulua ovat keittäneet jo kolme kattilallista "testi" riisipuuroa. Glögiä ja torttuja on jo nautittu hyvän aikaa ennenkuin muut ihmiset ovat edes ymmärtäneet että kyseiset tuotteet ovat saapuneet kauppohin. 
Joululahjat on ostettu juhannuksena ja jouluhössötys senkun kiihtyy sen syys, loka, marras ja joulukuun aikana huippuunsa. Nämä ihmiset ovat myös juuri niitä ketkä keksivät niinkin yksinkertaiselle asialle kuin Käpy; miljoona tapaa käyttää joulukoristeluissa. Ja he jakavat tätä iloansa ja tehokkuuttansa mielin määrin muille kanssaihmisille. 

Sitten on tämä valtavirta ihmisiä. He ovat tavallaan hyväksyneet kohtalonsa ja jokainen jouluaskare on heille "perinne". Ja he nauttivat niistä. On perinteistä laittaa ne jouluvalot tuikkimaan, muttei kuitenkaan ennenkuin on huomattu että ainakin pari naapuria on ehtinyt ennen. Jouluverhot vaihdetaan joulukuussa. Joululahjat ostetaan jouluviikolla kantaen pääpunaisena kiukutellen kassillisia lahjoja kaupoista pahimpana ruuhka-aikana. Ja lisäksi jouluruuat järjestetään sen perinteisen mallin mukaan. Joulusiivous myös tehdään, ja joulu juostaan sukuloimassa/ rauhotutaan kotona keskenään. Ja hautausmaalla käydään joka vuosi samaan aikaan. 




Kuulostaako mikään näistä tutulta? Löydätkö yhdestäkään kuvauksesta itseäsi?`
Ei hätää, on meitä muitakin ;) 

Ihmisiä on kuitenkin monenmoista ja kaikilla on oma makunsa. Perheet yhdistyvät kuten perinteetkin ja asioita tehdään uudella tapaa kuin ennen. Se on hyvinkin tavallista ja jopa suotavaa. 




Miten meidän joulu? NO. Olenhan minä sydämeltäni täydellisesti jouluihminen. Rakastan kaikkea joulussa. Mutten mene äärimmäisyyksiin. Nautin joulusta omalla tavallani sitä tuuttaamatta joka suunnasta jokaiselle ihmiselle. :) Koti on meille muutenkin sellainen paikka, missä tykätään olla paljon, niin keskityn sen koristamiseen täydellisen kauniiksi. Ja tietysti yritetään saada kotia mahdollisimman valmiiksi jouluksi ;)

Nyt meillä keskitytään kauniiseen syksyyn kyllä vielä, ja pelottaviin Halloween juhliin! 




Mites teillä? Joko on joitain valmisteluita tehty? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti