2015/11/04

hyvä-paha poliisi


Makeita tilanteita tulee, jolloin sun täytyy ottaa sen pahan poliisin rooli ja kieltää lapselta jokin, jota tämä epätoivoisesti haluaa ja johon joku toinen on jo antanut luvan... Eniten näitä tilanteita tulee isovanhempien kanssa, mikä ei ole mikään ihme. Se on lähes tavanomaista varmasti kaikilla! Mutta miksi OI MIKSI, pitää juuri minun olla se paha poliisi? 
Miksi se on melkein aina se äiti? epäreilua...

Sen eron huomaa hyvin tilanteissa jossa lapsi tulee äitiltä reippaasti kysymään että saako hän syödä suklaata heti herättyään, tai makeaa sokerivettä jota joku kutsuu mehuksi juuri ennen nukkumaanmenoa. Ja kun äiti sanoo ei käy, lapsi joko A) alkaa jankuttamaan, anelemaan tai vonkumaan tahtoaan läpi  tai B) siirtyy toisen vanhemman luo jonka on todettu antavan helpommin periksi.

Näissä tilanteissahan on neuvottu että lapselle pitäisi olla samat säännöt molemmilta vanhemmilta, samat kasvatusmetodit ja säännöt. Kaikki lipee niistä säännöistä joskus "ota nyt vielä yksi sitten.."  "no katsotaan vielä yksi muumi vielä, mutta se on viiminen!" 
Kunhan livetään säännöistä yhdessä eiks nii?


Pahalta tuntuu myös se kun pieni ihminen ( joka on maailman paras uninalle, oman miehen lisäks) tahtoo JOKA IKINEN yö meidän sänkyyn nukkumaan. Mutta se on mahdoton ajatus, sillä silloon ketään ei nuku. Itse ainakaan noiden kahden miehen välissä. Herään monta kertaa yössä siihen että olen hiestä märkä, tai niin ahtaasti etten pääse liikkumaan senttiäkään. 
Ja vaikka tiedät tämän, ja tiedät ettei lapsesi saa tästä mitään koko elämän kestäviä traumoja, niin MIKSI podet valtavaa syyllisyyttä kun kiellät lapsta tulemasta yöllä vanhempien sänkyyn?! Kun lapsi katsoo noilla valtavan suurilla ja surullisilla silmillä ja kysyy heiveröisellä äänellä: " Miks en saa äiti tulla teidän sänkyyn?" AAAAAAAAAA ainut mitä tekis mieli on ottaa tuo pieni heiveröinen ihminen syliin ja suukottaa puhki... Mutta ei, jos nyt annat periksi, tuo viheliäinen uhmaikäinen pieni peikko käyttää sinua hyväkseen. Usko pois. Se oma pikku hellanlettas pieni pörröpää on kiero ja osaa manipuloinnin alkeet mainiosti.  Eikä pelkää käyttää taitojaan vanhempia vastaan saadaakseen mitä haluaa. 



Syyllisyyden riivaama paha poliisi

Tämä on tavallista käyttäytymistä, kuulemma, niin lapsen kun äidinkin käytös. 
Sitä tapahtuu kaikkialla muuallakin. Kaikilla muillakin on tällasta... eiks nii?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti