2015/05/27

valmistujaisjuhlat

Sisko valmistuu lähihoitajaksi tällä viikolla!
Upeeta! :)
Ja jälleen kerran tehdään kakku. Ja se on monikerroksinen. Ja sen täytyy olla näyttävä. Ja herkullinen.
Päätin vasta hetki sitten että millasella täytteellä tehdään kakku. Vadelma tuorejuusto-täyte vois sopia hyvin suklaakakkupohjan kans? Koristeluun sokerikuorrute ja kaikennäkösiä härpäkkeitä :P

Joten sittemmin onki ollu täydellisen suklaakakkupohjan reseptin metsästys :D
Sen täytyy olla aito siinä mielessä että siihen tulee tummaa suklaata eikä pelkkää kaakaojauhoo.. Sen täytyy olla pehmeä ja kostea, muttei liikaa!

Ja tällaiseen päädyin:

Pohja
280 g Valio voita
245 g tummaa suklaata
5,6     munaa
3,5 dl sokeria
4,2 dl vehnäjauhoja
2,1 dl kaakaojauhetta
1,4 tl leivinjauhetta
2,8 tl vaniljasokeria
0,7 tl suolaa
1,4 prk Valio crème fraîchea

  • Paloittele voi ja suklaa kulhoon. Sulata mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyttä voi-suklaasulaa, kuivia aineita siivilän läpi ja crème fraîchea vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
  • Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. (Itse käytin siis isoa ja pientä vuokaa)
  • Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. 
Pohjien ohje on suoraan Valiolta: TÄÄLTÄ. Tein pohjat jo eilen. Aloin tekemään niitä noin puol kymmenen aikaan? :D Pojat oli jo molemmat nukkumassa kun mä aloin vatkaamaan yöpaitasillani kakkupohjia, sit ku odottelin niitä uunista niin yks grey´s anatomy jaksoki tuli katottua :)

Tämä ohje on nyt 21 annosta. Mutta kun teen kaksi kerrosta, niin en osaa mitottaa että miten se määrä lasketaan. Näyttää vähän nimittäin siltä että tarvii tehdä yks pohja vielä jotta saan kakusta niin korkeen kun haluan sen olevan.



Pahoittelut huonoista kuvista... Koko kämppä oli jo muutenpimee keittiön pientä valoo lukuunottamatta kun otin nää kuvat :D Mutta siis hyviä noista tuli! Loistava ohje kertakaikkiaan :P

Täytteeksi valikoitui tuorejuusto-vadelma täyte. Tämä ohje löytyi täältä, ja jonka suomensin ja muutin mitat meille selkokielelle :D Ohje tässä:

113g      suolatonta voita
114g       maustamatonta tuorejuustoa
n. 8 dl     tomusokeria  (suora käännös on 8,4dl tomusokeria)
3 rkl       vadelmahilloa (sokeroimatonta) 
1tl           vaniljaa (esim uutetta)
1/4 tl      suolaa
1rkl        maitoo tai kermaa
punaista/vaal.punaista elintarvikeväriä halutessaan

1. Vatkaa voi kunnes se on pehmeää/notkeaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita kunnes tasaista.
2. Lisää 2,4dl tomurokesia ja sekoita. Lisää 1 lusikallinen hilloa ja sekoita.
3. Lisää vanilja ja suola. (lisää suolaa vain jos olet käyttänyt suolatonta voita!)
4. Jatka sekoittamista ja lisää taas 2,4dl tomusokeria ja 1 lusikallinen hilloa ja sekoita.
Jatka lisäämällä lomut tomusokerista ja hillosta.
5. Vispaa kunnes seos on tasaista, kuohkeaa ja hyvin sekoittunut. Lisää hitaasti maito ja vispaa vielä noin 20 sekuntia. Jos haluat, voit tässä vaiheessa lisätä elintarvikeväriä muutaman pisaran ja sekoittaa värin tasaiseksi.

6.Viimeiseksi pursota täyte isoreikäisestä tyllasta, (tai teet pussin kulmaan reiän ja pursotat siitä kunnon kerroksen kakkupohjien väliin. 

 Ajattelin lisätä itse vielä vispattua vispikermaa tuorejuusto-vadelma täytteen päälle kerrosten väliin tuomaan keveyttä. Lopuista täytteistä mitä jää yli, sekoitan vispikerman kanssa ja kuorrutan koko kakun ohuella kerroksella sokerikuorrutetta varten. Laittelen taas kuvia kun kakku on enemmän valmis! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti