2016/09/23

Viikon ruokalista

Nyt päätin etten jaksa sitä paniikkia kun täytyy äkkiä miettiä mitä ruuaksi JOKA IKINEN PÄIVÄ. Joko ei muista ottaa pakkasesta sulamaan jotain, tai sitten tekee niin pieniä satseja (omasta mielestään isoja) joista ei syödä kun sen yhden päivän + seuraavana päivänä eväinä töissä. Sitten tarvii TAAS miettiä se ruoka!!




Kun mietitään etukäteen viikon ruoat, ostaa aineet etukäteen. Se helpottaisi sitä arkea suunnattomasti! Varsinkin nyt kun alkaa pojillakin harrastukset pyörimään ja itellä se jooga. 
Tässä siis muutama erilainen viikkomenu, jota kokeilen. Ihan perusruokia, ei mitään erikoista, mutta mahdollisimman puhdasta, ei valmisruoista tehtyä ruokaa. Täytyy löytyä proteiinia, hivenaineita, kuitua ja vitamiineja yms tarpeeksi, jotta iso jätkä jaksaa reenata, ja jotta pieni poika saa monipuolista ravintoa. Tässä siis menut, olkaa hyvä:


MA

Pastaa suppilovahveroilla 

Pastakastike: tomaattimurskaa, valkosipulia, mieto chili, nippu tuoretta basilikaa, hyvää oliiviöljyä. Nämä pannulla kiehautetaan, sekaan keitetyt tortellinit tai muu pasta mitä haluat käyttää. (pastan keitinvettä saisi hieman tulla pannulle mukana) Sitten lautaselle ja jos mahdollista niin parmesaani juusto päälle! Suppilot paistan voissa pannulla ja lisään merisuolaa perään. Ne menee ihan erillisenä lisukkeenakin näin :P

TI

Syödään pastaa eiliseltä

KE

Tehdään kirjolohi pakkasesta. Uunissa merisuolan, sitruunan ja hunajan kanssa. Viereen paistumaan öljyssä sipulia ja porkkanaa ja parsakaalia.
Lisäksi couscousta ja joku hyvä kastike. 

TO

Syödään kalaa eiliseltä

PE

Lihapullia ja muusia 
Lisäksi herneitä ja baby porkkanoita

LA 


Lihapullia ja muusia vielä

SU

Keitto (siskonmakkara-, kala-, jauheliha, tai jokin muu keitto)ylijäämämuusista perunarieskoja (sitä aina jostain syystä jää yli :D ) 



MA

keittoa


TI

juuresvuoka

punajuurta, sipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa yms uunivuokaan perään öljyä ja suolaa, sekaan ruskistettu jauheliha ja päälle juusto. uuniin kunnes juurekset kypsiä

KE


juuresvuokaa 


TO

makraronilaatikkoo höystettynä aurajuustolla ja kirsikkatomaateilla

PE

makaronilaatikko

LA

makaronilaatikko

SU 

pinaattikeitto keitetyillä kananmunilla
lisukkeeksi voissa paistettuja suppilovahveroita :P




Noin. Siinä nyt parin viikon ajaksi. Näitähän voisi suunnitella vaikka kuinka pitkälle, mutta
sitten tulisi jo roskaruoka perjantai jossain kohtaa :D Perjantai illat on meillä yleensä elokuvailtoja, jolloin tehdään illaksi dippailut. Meillä se tarkoittaa porkkanaa, kurkkua, suippo paprikaa, mozzarellatikkuja, cheddar-jalapenoja ja R:n kuuluisaa kanaa :P 

Onko kenelläkään muulla koskaan vaikeuksia jaksaa miettiä viikon ruokalistaa etukäteen? 
Mitä ruokia te suositte arkisin? 


Mukavaa viikonloppua <3






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti