2016/09/20

Makusiirapit & likööri

Olen halunnut kokeilla tehdä itse makusiirappia. Paria eri makua halusin tehdä. Ja se oli ruusunlehtisiirappi, ja vadelma siirappi. Mutta, niihin en vielä ole ehtinyt perehtyä. Tosin ehdin tehdä mustaviinimarja likööriä, josta täällä blogissa jo aikasemmin mainitsinkin :)


Tein liköörini tällä ohjeella.  Ohje tuntui sika simppeliltä! Tein liköörin joskus elokuun alun tietämillä ( jos nyt muistan oikein :D) ja annoin tosiaan yli kuukauden olla purkeissa. Kerran käänsin purkit kerran ympäri, mutten sekoittanut. Ja samalla tuli tarkistettua että kaikki sokeri oli sulanut. 
Kun noin 5 viikkoa oli kulunut, siivilöin likööristä marjat erikseen ja pullotin liköörin. Marjoista puristin viimeiset mehut irti ja jätin jäätelökastikkeeksi jääkaappiin. Marjoistahan saisi myös tehtyä hillon yms. Aikuisten makuun sopivan lisukkeen :)



 Vietiin likööriä sitten jo lahjaksikin R:n mammalle, joka täytti vuosia. Hän innostui kovin lahjastaan. Tuntuu muutenkin että vain vanhemmat ihmiset nykyään arvostavat liköörejä muutenkin kuin drinkin yhtenä osana. Aika vähän tuosta määrästä sitten loppuviimeksi meille jäi, mutta ihan tarpeeksi niin, että sitä voi muutamana iltana nautiskella, tai tarjota alkudrinksu jouluna :) R koemaistoi likööriä ja sano että hyvää tuli, ja että ens vuonna sais tehdä enemmänkin :D 

Piipahdettiin pitkästä aikaa Hämeen luontokeskuksen laavulla grillailemassa makkaraa viime viikonloppuna. Onni on ihana sisko ja sen mies ketä lähtee mun ja ch:n mukaan <3 R kun joutui olemaan töissä. 



Sunnuntaina käytiin myös metsässä. Sienten hakureissulla tällä kertaa. Löydettiin mahtava suppilo metsä ;) Nyt sienet kuivatetaan ja sitten käytellään talvella sitä mukaan kun tarvii. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti