2016/08/01

Clafoutis

Joka tarkoittaa Ranskalaista pannukakkua johon perinteisesti upotetaan kauden hedelmiä.
Bongasin ohjeen täältä, ja kun mainittiin että ohje on julia Childin, sitä oli kokeiltava!

Itse keräsin pannukakun päälle punaisia karviaisia ja meidän happamia kirsikoita. Ja kyllä tuli hapanta! :D Sai nauraa kun seurasi syöjien naaman rutistuksia kun yhtäkkiä tuli hapan hyökkäys suuhun....


Tässä ohje : 


Clafoutis 6-8 annosta


3 munaa
3 dl maitoa

1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria / 1 vaniljatanko
1 2/3 dl vehnäjauhoja
n. 4 dl karviaisia
voita voiteluun
tomusokeria koristeluun

Voitele n. 2-litrainen, laakea uunivuoka voilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Yhdistä puolet sokerista (3/4 dl), munat, maito, vanilja ja vehnäjauhot kulhossa. Kaada blenderiin ja sekoita n. 1 minuutin ajan kunnes seos on sileää. Voit toki sekoittaa taikinan myös käsin.
Kaada n. 1 cm taikinaa uunivuoan pohjalle, paista uunissa 7–10 minuuttia tai kunnes pintaan on muodostunut kalvo.
Ripottele siistityt karviaiset vuokaan, lisää puolet sokerista karviaisten päälle. Kaada vuokaan loput taikinasta. Paista uunissa n. 45–60 minuutin ajan tai kunnes clafoutis on ruskea, kohonnut ja munat ovat kypsyneet. Voit testata kypsyyttä puutikulla: puutikkuun ei jää taikinaa jos munat ovat kypsyneet.
Anna jäähtyä n. 30 minuuttia ja koristele tomusokerilla. Tarjoile sitten sellaisenaan tai jäätelön/kerman kanssa.



anteeksi pimeistä kuvista... kello oli kai 12 kun sain kuvattua tämän enkä voinut talon jokaista valoa enää sytyttää :D 


*VINKKI*

Parasta tämä oli syödä lämipimänä ja vaniljajäätelön kerta ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti