2016/01/19

Herrasmiehet- missä olette?

Oon ehkä vanhanaikainen, myönnetään. Mutta mä pidän siitä, että saisin olla se nainen perinteisessä naisen roolissa. En hyväksy kuitenkaan sitä "naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä"- ajattelutapaa. Mutta se että minä teen kotitöitä mielelläni, ja mies tekee korjaushommia ja painavien tavaroiden nostot, sekä huoltaa auton. Ihannoin aikaa jolloin oli ladyjä ja herrasmiehiä. Nykyään feministit on vieneet hommat mielestäni vähän liian pitkälle. Naisen pitäisi pystyä kaikkeen mihin ennenkin SEKÄ kaikkeen mihin mieskin? 
Ainakin siis joidenkin mielestä, en yleistä... Mutta sehän on mahdotonta! 

Unelmoin ajasta jolloin naiset laittautuivat kauniiksi peittäen itsensä samalla. Korostamalla naisellisia kurveja, muttei liikaa. Miehille tarvitsee antaa pieni mysteeri. 
Sellainen nainen voittaa miehen arvostuksen ja kunnioituksen. Se on paljon vaikeampaa kuin miehen pään kääntäminen.


 Entäs sitten hyvät tavat? Niistä on jäänyt jäljelle "kiitos" ja "anteeksi". Mutta mitä tapahtui tuolin ojentamiselle? oven avaamiselle? Kädestä kiinni pitämiselle tien ylityksessä? Kassin kantamiselle?
Hmm.. 
Mietin väkisinkin, että onko naisten muuttuminen muuttanut miesten käyttäytymistä?

" Herrasmiehiä saadaksemme, meidän on olta ladyja" 



Sekin että jos mies tarjoutuu kantamaan tavaraa sinun puolestasi, ei tarkoita että mies pitäisi sinua avuttomana tai kykenemättömänä kantamaan niitä, vaan koska hän välittää ja haluaa näyttää sen. 

Miehiä aliarvostetaan nykyään. (onkohan nyt oikea sana kyseessä, vai keksinkö päästä :D)

Muistan kuinka menin kerran ravintolassa ihan hämilleni, kun minulle tarjottiin tuoli. Meinasin istua ohi! Muutuin hetkessä kömpelöksi ja kiusaantuneeksi. En osannut reagoida siihen oikein. Sillä olin tottunut siihen, että otan itse sen tuolin pöydän alta, ja istuttuani vedän sen lähemmäksi pöytää. 

Ollaanko niin itsenäisiä nykyään, ja totuttuja siihen, ettei edes huomata tai osata vastaanottaa kohteliaita tapoja miehiltä? Niitä pieniä tekoja, joilla he yrittävät osoittaa herrasmiesmäisyyttään. 
Kuinka surullista!



Totuus taitaa vaan olla niin että herrasmiehet on kuolleet sukupuuttoon. Entä sitten ritarillisuus? Nykyään ollaan niin tasavertaisia ettei näille taida olla tilaa... Vai olenko väärässä?




Toivotaan että olen väärässä. 
Nyt ladyt ja herrasmiehet, till i see you again!
<3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti