2016/12/27

Joulun vietto

Joulun aika oli meille rauhoittumisen aikaa. Ja sitä se todentotta oli.
Aatonaattona olin itse jo vapaalla, ja siivoilin kotia joulua varten. R pääsi aikaisemmin töistä ja katteltiin siinä ehtoolla elokuvia ja syötiin ekat jouluherkut!
Ch meni isälleen pe aamuna ja tuli kotiin la päivällä. Aatto aamukin saatiin siis aikuisten kesken heräillä rauhassa. Nukuttiin pitkään, syötiin hyvä aamupala, ja makoiltiin siihen asti kunnes piti alkaa liikkua kotoa pois. 
Käytiin hautausmaalla mamman kanssa viemässä kynttilät. Keli oli ihan kamala. Vettä sato ja maa oli sellasta loskamuta sekotusta, ja lisäks vielä jossain kohti oli pieniä jääläikkiäkin. Vaarallista koluta siellä! 

Selvittiin kuitenkin kunnialla, joten mamma kotionsa takasin ja me mentiin mun isälle jossa päästiin suoraan joulupöytään. Ch:kin oli sinne suoraan tuotu :)

Siellä valtava määrä ruokaa niin että kinkkurasvaa alkaa hikoilemaan ruokailun päätteeksi...
Kun oltiin kaikki pyöritty jotenkuten ruokapöydästä pois, alkoi pukin odotus. 
Sieltä se pukki myös tulikin! Ja järkyttävän lahjamäärän kanssa!! 


Me saatiin yleiskone keittiöön, uunivuoka, uusia pyyhkeitä, lahjakortteja, ihana kudottu viltti yms ihanaa. Ch sai pikkulegoja, valtavan nosturin, vaatteita, star wars puvun ja lasermiekan ja värityskirjan. Star wars puku tais olla ehdoton ykkönen ;) Vaikka heti kakkosena oli kaikki pikkulegot kyllä! Niitähän kasailtiin sitten seuraavat kaksi päivää :D 

Lahjojen avaamisen jälkeen oli saunan aika, me tytöt käytiin ekaks, ja sit pääsi miehet, niillä kun aina kestää siellä ;) 

Sit kotiin nukkuun, joulupäivä oltiin rauhassa aamu kotona, ja vasta päikkäreitten jälkeen lähdettiin sitten R:n mamma moikkaamaan ja sitten mun äitille vielä syömään. Tapanina oltiin koko päivä kotona. Syöden ja makoillen :) 
Oli jotenkin sen verran rauhallinen joulu, että huomasin että tummat silmänalusetkin oli jo poistunu! :D 

Tässä vielä joitain joululahjoja joita tein itse :)


Naapurien jouluntoivotus postilaatikkoon: Itse tehty ruislimppu ja wilhelmiina keksejä.

Isälle ja "äitipuolelle" kuvakalenteri, jossa kuvia kaikista lapsista ja lapsenlapsista.

siskolle ja muille sukulaislikoille + iskälle tein villasukat. 

Tein fudgea, jota oli tarkotus viedä tyttökavereille, mutta epäonnistuin, sillä massa ei kovettunut koskaan niin paljoa että olisin saanut siitä leikattua sopivia paloja.... Hyvän makusta se silti oli! 

Suoraan uunista pullakranssi isovanhemmille :) 


Lisäksi isovanhemmille tuli tehtyä konjakkisinappia :) 

R teki tänä vuonna kinkun meille kotiin leivinuunissa. Kinkusta tuli ihanan mehevää! Ei ollenkaan kuivaa vaikka ylikypsäksi kypsennettiin. 
Lisäks R teki graavilohta sekä graavisiikaa NAM!

Nyt jo jatketaan välipäivinä töitä... Uutena vuotena huilataan ja sitten tammikuussa alkaa aherrus kotona remonttien suhteen :) 

Mukavaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti