2013/09/16

Etenee etenee

Ihana syksy!! on sellanen kirpee ilma, silti päivisin vielä lämmintä ja noi kaikki kauniit värit tulee kasveihin <3
Mä oon niiiiin syksy-ihminen! SE on just sellasta aikaa kun saa poltella niitä kynttilöitä ja kääriytyä vilttiin ja alkaa lämmittään vanhaa kunnon pystymuuria olohuoneessa, ja ryömiä kullan kainaloon pimeinä iltoina lämmitteleen :)))) Plus kaikki ihanat herkut mitä voi valmistaa tähän vuodenaikaan. Esim kaikki mitä omenoista teen aina. Itsetehty omenahilloo saa tehdä niin paljon kun vaan säilytystiloja riittää, CH vetelis sitä niin paljon vaan ku löytyy :D Puuron päällä on sit tosi hyvää!



Ja omenapiirakka!! Tein sellasen eilen illalla vielä ruoan päälle iltapalaks :D

























Ohjeet

 - 12 annosta
200 g
margariinia
1,5 dl
sokeria
3 dl
jauhoja
1
muna
0,75 dl
maitoa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vanilliinisokeria
3-4
omenaa
kanelia ja sokeria
  1. rasva tai käytä pullomargariinia.
  2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
  3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
  4. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.
  5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
  6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
  7. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  8. Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa










Oma vinkkini on sekoittaa hieman (1-2 ruokalusikallista) brandya tai konjakkia taikinaan mukaan (vähän aikuisempaan makuun)!


Pojan huone siis etenee :) Sain maalattua kolme seinää, eli enää puuttuu yhdeltä seinältä tapetti! :) Ja tiätty joitain pieniä sisustus ja säilytys juttuja, Lisäks saadaan tutuilta lasten puinen jatkettava sänky ens viikonloppuna :)
Pieni toivon kipinä että kun poika siirtyy pinnasängystä isompien poikien sänkyyn nukkuun, niin mä saan sen siirrettyä omaan huoneeseensa nukkumaan, voi olla tietty toiveajatteluaki... :D



 On siinä vielä tekemistä mut oon jo tyytyväinen tähän edistymiseen! Kun rempan oon tehny sillai aina vähän kerrallaan sillon kun poika nukkuu päikkäreitä, joten eteneminen on ollut hidasta!!! :D

Nyt lähdetään lounastreffeille Ch:n mummin ja tätskän kans :)

Kaunista päivänjatkoo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti