2017/02/15

Ainokaisesta isoveljeksi



Ajatukset häärii ajassa jolloin vauva jo on syntynyt. Miten isoveli ottaa uuden asemansa vastaan. 
Voisinko jo nyt tehdä asialle jotain että uusi askel olisi mahdollisimman helppo? 
Jokaisessa perheessä kaikki tapahtuu omalla tavallaan. Ja olenkin kuullu montaa tarinaa tuttavaperheistä taaperon käyttäytymisestä kun pikkuveli/pikkusisko on syntynyt. 

Aikalailla heillä kaikilla on ollut pienempi ikäero kuin mitä meillä nyt. Meillä on muutamaa viikkoa vaille 5 vuotta kuitenkin eroa. 
Kaikki miten isoveljen osaan ottaa mukaan vauvan hoitoon yms olen miettinyt nyt jo kovin.. 
Miten Ch reagoi kun näkee äidin sairaalassa ja joutuu jättämään mut sinne kans. Miltä vauva sen mielestä näyttää? Kiinnostaako ch:ta siinä vaiheessa edes vauva? 

Miten voin valmistella taaperoani uuden vauvan tuloon:

- Keskustele ja kerro mitä tulee tapahtumaan. Kerro millainen vauva tulee olemaan, mitä sen kanssa voi ja mitä ei voi tehdä. Missä lapsi on sen ajan kun äiti on sairaalassa. Mitä siellä tapahtuu, ja mitä sitten tapahtuu kun vauva tulee kotiin. 

- Pakatkaa hänelle oma sairaalaan lähtö kassi.  Jos lapsi on menossa isovanhemmille ja joutuukin viettämään siellä yön / päivän saatika sitten useamman, niin on hyvä suunnitella lapsen kanssa oma reppu minkä hän saa mukaansa. Sinne voi laittaa vaihtovaatteiden lisäksi tärkeimmät lelut, unikaverin ja ehkä sairaalassa vierailu vaatteet? 

- Opiskelkaa kirjoista. Esim "Meille syntyy vauva" tai "Mistä on pienet vauvat tehty?" - kirjoista voi lapselle kirjoitetulla kielellä opiskella yhdessä mitä on tulossa :) 


Meillä myös juhlitaan isoveljen juhlat pienimuotoisesti :) Pyydän ehkä isovanhempia myös paikalle juhlistamaan tätä tapahtumaa jotta hän tuntee itsensä ainutlaatuiseksi myös eikä tunne että häntä olisi unohdettu :)

Te kellä olisi hyviä vinkkejä kokemuksesta niin kertokaahan omanne! :) 

Mukavan aurinkoista viikon jatkoa <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti