2016/11/18

Saanko syödä?


Sushia. Tuo ihana, ihana ruokalaji, jota rakastan. On multa tällä hetkellä kielletty. ainakin näin oletin. Luulin. Ensimmäisen raskauden aikana en kyseenalaistanut tätä luuloa millään tavalla. Tosin sillon olin muutenkin sen verran varovainen ja sääntöjä noudattava, ettei sitä aikaa voi verrata tähän. Olen huomattavasti rennompi, enkä niin huolissani koko aikaa. Välillä jopa unohdan olevani raskaana. Siitä voisi "kiittää"  melkein olemattomia oireita. Kiittää oli lainausmerkeissä sen vuoksi että välilla sitä toivoi joitakin merkkejä siitä että mahassa tosiaan kasvaa joku. Että siellä on joku. Ultran jälkeen en enään ajattele niin tietenkään. Olenhan ite nähnyt että siellä on JOKU :)

Mutta se sushi. Tosiaan, ensimmäisen raskauden aikana omalta paikkakunnalta ei edes saanut sushia mistään. Nykyään on toisin. Nykyään paikkakunnallamme on jo kaksi ravintolaa jotka tekevät sushia :P 


MAHTIA!

Mutta niille, jotka asian kanssa puntaroivat edelleen:
esim täällä luin samaa mitä itse olen tutkinut: SAAN syödä sushia. Kunhan kala, jota siinä syön on tuoretta. Ja jos asiasta ei voi olla täysin varma, syön vain kasvis täytteisiä susheja. Asia on sillä selvä. En vois kuvitellakaan olevani ilman tätä syntisen hyvää ruokalajia. Jos olisi musta kiinni söisin sushia vähintään 3 kertaa viikossa. 


Mutta kun asian ratkaisee rahapussi tällä hetkellä. Ellen laita miestä tekemään näitä kotona :D


Raskauden ajan syömisrajoitukset on muutenkin Suomessa jonkin verran tiukemmat kuin muualla. En ollut edes ajatellut asiaa kuinka PALJON rajoitukset / suositukset eroavat maittain. 
Täällä esimerkkejä eri maiden eroista. 

Itsellä tekee yllättävän tiukkaa kaikki rajoitukset. Ollaan totuttu syömään just niitä ruokia ja raaka-aineita joita nyt en saa syödä. 
Esimerkiksi aurajuustoa, pehmeitä juustoja esim mozzarellaa, fetaa, kotijuustoo.. Ilmakuivattu kinkku sekä medium liha. Graavilohi (tosin tästäkin on eri näkökulmia...), mäti... listaa voisi lukea melkein suoraan sieltä rajoituksista :D 

Mutta eiköhän tämä tästä. Jouluna tulee olemaan erittäin tiukkaa ja varmasti surku herkkujen edessä. Mutta sille ei nyt vaan voi mitään, tuleehan niitä jouluja sitten :)

Mukavaa viikonloppua <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti