2014/02/23

Piparit

Eilen meille tuli kakkukahvivieraita enkä oikein jaksanu pullaa alkaa leipoon, niin tein pipareita. Käytin valion ohjetta koska se oli simppeli, mutta kuvan piparit näyttivät silti herkulliselta!






36kpl
Valmistusaineet
125  g Valio voita
3/4  dl sokeria
3/4  dl fariinisokeria
2  tl vaniljasokeria
munaa
3  dl vehnäjauhoja
1/2  tl leivinjauhetta
200  g taloussuklaata

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi tukevalla veitsellä leikkuulaudalla. Lisää rouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele taikina pikkulusikalla nokareina uunipellille leivinpaperille, esim. 3 x 4 kpl / pelti. (Jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille.)
Kypsennä 175 asteessa uunin keski/yläosassa n. 12 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.

VINKKI

* Lisää taikinaan halutessasi 1 1/2 dl maapahkinöitä tai saksanpähkinöitä. Rouhi pähkinät ja lisää taikinaan yhtä aikaa suklaarouheen kanssa. 
 
 
Mitähän seuraavaksi kokeilisi leipoa.. 
 
VIIKUNAPIIRAKKA


 
Pohja:
125 g voita
30 g tomusokeria
hyppysellinen suolaa
240 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
 
 
 Pohjan voi tehdä kutterissa, jos sellainen löytyy. Itse raastoin voin, jotta muut aineet olisi helpompi sekoittaa siihen vaivaamatta taikinaa liikaa. Sekoita voin joukkoon ensin tomusokeri. Lisää vehnäjauhot ja suola. Yritä sekoittaa ainekset keskenään niin, ettet vaivaa taikinaa juuri ollenkaan. Lisää lopuksi muna, ja sekoita taas mahdollisimman vähän. Tiivistä taikina kasaan, peitä se elmukelmulla ja anna levätä jääkaapissa 20 minuuttia. Kun taikina on levännyt, kauli se vuoan mittoihin sopivaksi levyksi ja nosta se varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Painele ja nostele taikina vuoan reunoille. Älä tässäkään vaiheessa työstä taikinaa liikaa, muuten siihen tulee sitkoa, ja sitä ei tähän taikinaan haluta, sillä muuten pohjasta ei tule rapsakka. Vuoraa pohja leivinpaperilla, ja kaada sen päälle paistokuulia tahi kuivia herneitä. Paista pohjaa 160 asteessa noin 10 minuuttia. Tee tässä välissä crumble.
 
Crumble:
20 paahdettuja pinjansiemeniä
40 g vehnäjauhoja
40 g sokeria
30 g voita
Rouhi paahdetut pinjansiemenet hienoiksi. Sekoita aineet keskenään, levitä uunipellille ja paista uunissa 160 asteessa noin 5 minuttia tai kunnes crumble on vaaleanruskeaa. 
 
 
Täyte:
2 kananmunaa
100 g voita
100 g sokeria
70 g manteleita rouhittuna
sitruunankuori raastettuna
40 g jauhoja
kunnon tujautus amarettoa
noin 8 viikunaa
 
 Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon loput aineet. Täytä jäähtyneet piirakkapohjat täytteellä, ja lado päälle viikunoita. Paista uunin keskiosassa 160 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Viimeistelyyn: 
aprikoosihilloa/hunajaa 
 
 
 
Aijjai, oli niin hyvän näkönen että täytyy kokeilla. Tuosta pohjataikinasta tulee hyvänkokonen pohja 1:een 24cm vuokaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti