2016/07/06

Kesän parhaat maut pakkaseen

Ihanaa, kun pihalta löytyy jo jotain kasvillisuutta valmiina. Tämä kesä olis ollu paljon masentavampi, jos pihalla ei olisi muuta kuin remontin jälkiä ja pilalle mennyttä nurmea..

Nyt siellä on pionit kukassa, kuunliljat komeina, liljat puskee läpi vähän sieltä sun täältä ;)

Ja vielä lisäksi tuo hyötypuutarha tuolla pihan perällä! On omenapuuta, kirsikkapuuta (tästä ei ole vielä varmuutta, että onko syötävät marjat), luumupuuta, viinimarjapensaita, karviaispensaita, kasvimaata ja yrttipenkkiä :P Hyötypuutarha ei näytä ihan vielä siltä kun haluan sen näyttävän, mutta pikkuhiljaa. 

Muut hyötypuutarhasta on siis vanhaa, me olemme tuoneet parit yrtit, chilin ja valkoviinimarjapensaan. 

Ja nyt uusimpana hyötypuutarhaan tulleista on kasvimaa. Korotettu, omin käsin nikkaroitu kasvimaa, johon on ollut jo kauan tulossa sipulit, salaatit, porkkanat, perunat ja artisokka!

Pappakin sitä jo sanoi..: " ensimmäisenä tekona pihalla on, että teet perunamaan. Sellainen on oltava" :D 

Korotettu kasvimaa siitä syystä, että ei ole täten ihan jokaisen eläimen tallattavana ( esim meidän koiran) ja on helmpompi hoitaa :)


Ensimmäinen kesä satokin tuli laitettua pakkaseen. Nimittäin raparperi. Edellinen talon asukas on aikoinaan kasvattanut kolme komeaa raparperia, joiden sadosta me saamme nyt nauttia pitkin kesää. Haaveena on kokeilla tehdä siitä esimerkiksi raparperimehua, tai sitten jokin ihana jälkiruoka, jota harvemmin saa missään. Bongasin tämän herkullisen kuuloisen jälkkärin. Käy katsomassa!






Nyt oli harvinaisen laiska loppuviikko viimeviikolla. Ch oli nimittäin isällään jo keskiviikko aamusta sunnuntaihin. Ei siis vain viikonloppua. Oli niin omituisen hiljasta että oli kyllä kauhee ikävä jo toista kun se sit lopulta tuli kotiin! 

Tosin pakko myöntää, että oli ehkä parasta saada nukkua pitkään ja kerrankin tuli oikeesti nukuttua! Aina nykyään tulee kirottua ettei nukuta sillon ku sais nukkua, ja kaiken muun ajan sitä kuljetaankin silmät puolitangossa väsymyksestä...

Vielä edittinä että käytin eilen mansikkamaalla poimimassa pakkaseen tuoretta marjaa! :) Aika mukava tollanen, ja ihmeen hyvin ch:kin maltto. Saatiin melkein 5kg mansikoita, niin nyt on hyvä mieli :) On ainakin vähäsen talvee varten. Seuraavaks kanttarelli ja mustikka retkelle!

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti